Mentál-Kuckó - Nyirokmasszázs

Nyirok masszázs Elise

Nyirokmasszázs - Nyirok drenázs

Magyarországon a lakosság 4-6%-ának van különböző stádiumú lymphoedeméja (nyiroködémája), ami gyakran más betegségekhez társulva (szív, vesev, és vénás elégtelenség, pajzsmirigy alul működés, daganat, műtét, visszeresség, immobilizáció, lipoedema-zsírödéma, túlsúly, baleset) kísérő tünetként jelentkezik. A lymphoedema kezelés nélkül szövődményekhez és a beteg rokkanttá válásához vezethet.

A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást. Rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és a szövetek regenerálódásához, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.
A manuális nyirokdrenázs megalkotója Dr. Emil Vodder. A drenázs szó jelentése: folyadékelvezetés, víztelenítés. A nyirokmasszázs ma már tudományosan bebizonyított és elismert eljárás.

Ödémák kezelése /has, láb, arc/

A nyirokmasszázs legfőbb javallata a nyiroködéma, ami tehát a szövetközötti folyadék felszaporodását jelenti a nyirokrendszer működésének zavara miatt. Az elsődleges nyiroködémánál a nyirokrendszer alulműködik vagy születési vagy különböző életkori problémák miatt a kapacitása valamiért kimerül. A másodlagos nyiroködéma esetén a nyirokerek vagy nyirokcsomók sérülése miatt a nyirokkeringés nem képes ellátni a feladatát, pl. baleset vagy daganatos megbetegedés miatt fordulhat elő.

Stresszkezelés

A nyirokmasszázs kifejezetten hatásos még stressz és feszültség levezetésére, ugyanis a kezelés során az idegrendszer a nyugalmi állapotra hangolódik, mélyül a légzés, lassul a szívverés, az izmok kilazulnak. Kutatások úgy találták, hogy a nyirokmasszázs fájdalomcsillapító és hatékony lehet különböző ízületi gyulladásoknál, krónikus fáradtság szindróma és migrén esetén is.

Méregtelenítés

A nyirokmasszázs esetében a méregtelenítésnek világos jelentése van: a nyirokrendszer serkentésével, a szövetközti folyadéktöbblet eltávolításával segíthetjük olyan szintetikus és gyakran mérgező kémiai anyagok kiürülését, amelyek nagy koncentrációban jelen lehetnek a kötőszöveteinkben, mint a rovarírtók, gyomirtók, étel-adalékanyagok, nehéz fémek.
A nyirokerek nagy része a bőrhöz közeli területen található ezért az egészséges és szép bőr megőrzésében is hatékony a nyirokmasszázs folyadékgyülem kiürítése a test egész felszínén javítja a bőr minőségét, eltünteti az esztétikai „narancsbőrt”.

Magyarországon a lakosság 4-6%-ának van különböző stádiumú lymphoedeméja (nyiroködémája), ami gyakran más betegségekhez társulva (szív, vesev, és vénás elégtelenség, pajzsmirigy alulműködés, daganat,műtét, viszeresség, immobilizáció, lipoedema-zsírödéma, túlsúly, baleset) kísérő tünetként jelentkezik.
A lymphoedema kezelés nélkül szövődményekhez és a beteg rokkanttá válásához vezethet.

Nyirokmasszázs kedvező hatásai

  • A pangó nyirokfolyadék elvezetése, és ezzel a duzzanatok csökkenése.
  • Felgyorsult méregtelenítés.
  • Megerősödő immunrendszer.
  • Az öngyógyító folyamatok beindítása és felgyorsulása a szervezetben.

A masszázs művészet. Mintha hangszeren játszanál.

Amikor komponálsz a testen, finomra hangolod a lelket.

Időpont foglalás:

A kezelések időpontjának megválasztásában nagy szabadságod van, akár egymás utáni napokon is történhetnek.
Fogyókúrák, léböjt kúrák megkezdése előtt, alatt és utána is érdemes a szervezet munkáját ezzel a méregtelenítő masszázzsal is megtámogatni a kitűzött cél érdekében.

Nyirokmasszázs 2

A lábdagadás vagy más néven ödéma (vizesedés) gyakori probléma, amely megkeserítheti az ember életét, azonban a legtöbb esetben nem ad okot komolyabb aggodalomra, főleg akkor, ha a nap folyamán sokat állunk vagy ülünk.
A lábdagadás kéz a kézben jár a vizesedéssel: ha a lábak szöveteiben folyadék gyülemlik fel, azok duzzadtak lesznek.