Mentál-Kuckó - Salvus ködterápia

Salvus köd Elise

SALVUS VIZES GYÓGYKLÍMA

Salvus gyógyklíma: Kíméletes terápia az egész családnak felsőlégúti megbetegedések esetén. Salvus gyógyvízből speciális párásító segítségével előállított, magas páratartalommal rendelkező gyógyköd.

Mi a Salvus ködterápia?

A zárt inhaláló szoba speciális párásítás segítségével egy jótékony hatású, egyedülálló „mikroklímát” teremt. Amely igen intenzív, hidegpárással létre hozott közeg a Salvus gyógyvíz minden jótékony elemét magába foglalja. A kationoktól (nátrium, kálium, magnézium, lítium) az anionokig (klorid, bromid, jodid, fluorid, hidrogén-karbonát), ezáltal egy magas oldott ásványisó tartalmú elegyet képez.

Igen hatékonyan veszi fel a harcot a felső, alsó légúti megbetegedésekkel. Kifejezetten ajánlott kisgyermekek számára, a gyógy-ködben eltöltött idő közös családi élményt is varázsolhatnak a gyógyulásból! Gyerekek részére olyan lehet, mint egy eső erdei nagy kaland. Továbbá az adott helyiségen belül mozoghatnak, felállhatnak a gyerekek.

Lávaköves masszázs

Hatás mechanizmus lényege: a helyiség páraszintje eléri a 70-80%-ot, hogy a sós köd belégzésével fokozott váladékképződéssel járó betegségek esetében a letapadt, szívós váladékot fellazítja. Könnyebbé teszi annak kiürülését. A pollenszegény levegő hatására pedig a virágporra érzékenyeknél szinte az első naptól csökkennek az allergiás tüneteik. Fontos előnye, hogy használata során nem lép fel nyálkahártyaégés és egyéb irritáció sem lehetséges!

A SALVUS GYÓGYVÍZET apró cseppecskékre porlasztva gyógyító sós párával telíti a levegőt. Az inhalálás ideje mindössze 15-20 perc. Ezalatt az idő alatt a gyerekek játszhatnak, rajzolhatnak, színezhetnek, matricás füzeteket használhatnak.

Jó szervezéssel akár közös családi programot, élményt is varázsolhatunk ezekből az alkalmakból. Miközben a gyerekeknek olvastok, velük játszotok, a gyógyköd szinte észrevétlen” kúraként szolgál. Ezért is lett egyre népszerűbb a kisgyermekes családok körében.

Természetesen nem csak kisgyermekek, hanem felnőttek is éppen ilyen hatékonyan alkalmazhatják, és vehetik igénybe a Salvus-gyógy-ködöt. Baráti, családi körben egyszerre többen, egy időben használhatják ezt a terápiát.

Salvus gyógyklíma, azaz gyógyköd mikor javasolt? Milyen betegségek esetén ajánlott?

Légzőszervi megbetegedésben szenvedsz?

Tapasztalat, hogy jobban érzed magad a tiszta, sós, párás levegőben. A sós pára belégzése a letapadt, szívós váladékot fellazítja, és könnyebbé teszi annak kiürülését. Ebben segít a Salvus inhaláló köd-kamra.

Milyen betegségek esetén ajánlott?

  • megfázás
  • száraz köhögés, hurutos köhögés
  • nátha, orrdugulás
  • asztma, Krupp betegség kiegészítő kezeléseként
  • szénanátha okozta panaszok enyhítésére
  • megelőzés céljából
  • felnőttek esetén dohányzás okozta ártalmakra

Salvus ködöt, mint természetes megoldás nyákoldásra, gyulladáscsillapításra asztmatikus és kruppos megbetegedés tüneteinek enyhítésére.

Az inhalálást kúraszerűen érdemes alkalmazni – a kúra időtartama általában 3 -10 nap, napi 2 x 15-20 perc ajánlott. Természetesen az egyéni érzékenységnek megfelelően és a tüneteknek megfelelően a kezelés időtartama csökkenthető vagy növelhető.

SALVUS VÍZ KÖDTERÁPIA KIZÁRÓLAG ULTRAHANGOS HIDEG PÁRÁSÍTÁSSAL

Ultrahangos párásítás a Salvus víz porlasztással köd formájában kerül a légtérbe. A köd minden cseppje a Salvus gyógyvíz parányi darabja, ezt lélegezzük be.

A Salvus vízről - A Bükkszéken kinyert Salvus gyógyvíz igazi természeti kincsünk, nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvíz. Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22205 mg/l) gyógyvíz.

A köhögés a terápia velejárója, mivel a folyamatosan felszakadó, letapadt nyákot köhögjük fel.

Főbb összetevők: nátrium 7308mg, lítium 2.1mg, klorid 2350mg, bromid 24.80mg, jodid 1.95mg, fluorid 2.60mg, Hidrogénkarbonát 13913mg. (Belsőleg fogyasztva jótékony hatással van az emésztőrendszerre.)

Ha beteg a gyereked, párod esetleg te?

Ebben segítségedre lehet a Salvus inhaláló kamra, ahol Salvus gyógyvízből, magas szárazpára tartalmú gyógyköd vélhetően a regenerálódásodat elősegítheti. Várunk szeretettel. A Covid vírus okozta tüneteket nagy mértékben csökkentheti, nehézlégzés, száraz köhögés esetén panaszait azonnal csökkentheti és hozzájárulhat a mihamarabbi gyógyuláshoz.

Salvus gyógy-köd kamra várja a gyógyulni vágyó vendégeit!

AMIÉRT NEM AJÁNLOTT A SALVUS VÍZ OTTHONI PÁRÁSÍTÁSRA?
Otthoni körülmények között, nem lehet, magas köd koncentrációt elérni. A lakásban leszálló Salvus-köd mindenütt sós lerakódásokat hagy maga után pl. szekrény teteje, lakásban futó csővezetékek…stb., kárt téve az elektromos berendezésekben a bútorzatban, ülő garnitúrában, függönyben, szőnyegben...
A hagyományos ultrahangos hidegpárásítók membránját a Salvus gyógyvíz magas ásványi anyag összetétele jelentősen károsítja, így a készülék rövid időn belül használhatatlanná válik.

Egyetlen csepp vízben benne van a végtelen óceán rejtélye.